zondag 19 december 2010

UK SINGLE TOP 40

Hoe veel moeite iedereen ook deed om er dit jaar een spannende race van te maken: wie o wie wordt de kerst nummer een in Engeland, was het van dag een al duidelijk: When We Collide van Matt Cardle . Hij verkocht meer dan 430.000 exemplaren, duidelijk minder dan overigens eerdere X factor winnaars.
Met een onderbreking van een jaar dus weer een X factor nummer een, erg saai dus en ook niet erg opvallend deze versie van het prachtige nummer van Byffy Clyro Many Of Horror.

Verder valt op dat Take That weer in de top tien staat, net als Michael Jackson en dat Willow gelukkig alweer peil snel daalt. Op plaats drie komen The Trashmen binnen met Surfin'Bird ( alles maar op 1 behalve Matt moeten ze in Engeland denken). Rihanna staat op nummer twee.

Coldplay haalt de kerst top 10 niet, net als The Pogues die nu op 19 staan, John Cage ( het alternatieve antwoord op de X factor ) komt niet verder dan 21.

Verder valt er over de bovenste 40 niet veel te zeggen. In de lijst eronder natuurlijk veel kerstnummers. Maar ook op 54 de binnenkomst van Crystal Castles.

Rumer komt binnen op plaats 78, verder weinig nieuws deze week onder de zon.

De kerstnummer een in de Engelse single lijst:

When We Collide - Matt Cardle