donderdag 9 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : DALEY


De in Manchester geboren singer-songwriter Daley is al muziek in zijn slaapkamer  aan het maken sinds zijn tienerjaren. Hij lijkt nu voorbestemd om het potentieel dat hij daar heeft gebrouwen in de afgelopen twee jaar te verzilveren.
 

Daley kwam voor het eerst in de bekendheid toen hij geüpload track Rainy Day op de BBC Introductie website had gezet . Al snel vond die track zijn weg naar de oren van 1Xtra's Ras Kwame, die gaf het regelmatige airplay op zijn 100% Homegrown show. Het duurde niet lang voordat MistaJam nota nam van de track en de zanger was op weg naar Maida Vale studio om te verschijnen als onderdeel van de BBC Inroducing's 1Xtra nacht op 2009's Electric Proms. Daley reist binnenkort opnieuw naar de hoofdstad voor een nieuwe reeks live optredens waardoor hij een groeiende schare fans achter zich aan krijgt.
NME complimenteerde de zanger om zijn "gladde neo-soul" "stijl en de muziek blogs begonnen al snel   enthousiast te schijven over zijn gast vocaal op de Gorillaz track Doncamatic, die de zanger uit  Manchester mede-schreef met Damon Albarn. Albarn vertelde Zane Lowe, dat Daley  "" een van die stemmen had die niet heel vaak voorkomen ". Nu hij heeft getekend bij A & M Records wacht de muziek industrie met ingehouden adem om te zien wat Daley en producer Bernard Butler tevoorschijn toveren met het debuut album, later in 2011.