donderdag 9 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : CLARE MAGUIRE


De zangeres uit Birmingham heeft het voor haar fans van het eerste uur niet makkelijk gemaakt, ze heeft gevraagd om geduld en dat gekregen. Na een paar indrukwekkende online demo's is de zangeres sinds 2008 druk aan de slag met haar debuutalbum After Dark Light.
Maguire droomt al sinds haar zevende van een carrière in de muziek. Ze deed daar niets verder mee tot er een leraar was die haar aanmoedigde op haar 17e om haar droom na te jagen. Ze stopte met school en ging full-time haar doelen na streven.


Demo's op MySpace en Last FM lieten  de indrukwekkende stem van Maguire horen. Genoeg om een groot aantal enthousiaste labels, op de stoep te hebben.

Het zorgde er voor dat het Midlandse meisje naar de US vloog voor vergaderingen met Rick Rubin en Jay-Z Uiteindelijk kozen ze voor een deal met Universal.
Universal koestert de hype rond de nieuwste ster. Ondertussen zit de ondergedoken Maguire  samen met Cee-Lo, Kylie en Adele producent Fraser T. Smith  te werken aan haar album. De afgelopen maanden hebben we kunnen zien hoe ze is gegroeid tijdens de tour Sound of 2006 Plan B en Sound of 2010 groep Hurts. We staan aan de vooravond van haar debuutsingle Ain't Nobody.Zoals het er nu uit ziet zal 2011 een gedenkwaardig jaar voor de 22-jarige worden.

http://www.youtube.com/watch?v=sSfWOT5JaRY