dinsdag 14 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : THE NAKED & FAMOUS




De meeste bands op de lijst komen uit de UK , maar The Naked & Famous heeft een hoog kiwi gehalte; dit kwintet komt uit Nieuw Zeeland. De groep is gevormd als een duo in 2008, toen Thom Alisa Xayalith ontmoet op een Auckland muziekschool. Het duo groeide in hun muziek na het luisteren naar Massive Attack, Björk, PJ Harvey en Tricky. De naam is afkomstig van een tekst van een kunstenaar uit Bristol.



David Beadle en Jesse Wood zij al snel lid geworden van de live band en daarmee is het kwintet compleet. Vaak wordt de groep vergeleken met MGMT en Passion Pit. De groep vond het mainstream succes in hun thuisland met de track Young Blood . Voor het eerst in 16 jaar kwam er een debuutsingle weer eens op nummer 1 in Nieuw-Zeeland .Fiction Records pakte de band op voor een UK release en het duurde niet lang voordat de band opviel bij Radio 1 dj's Fearne Cotton en Nick Grimshaw.

Om de UK nu helemaal in te pakken is de groep bezig om het zelf geproduceerde album Passief Me opnieuw te werken zodat er in 2011 een horde nieuwe Britse fansbij kunnen komen.