donderdag 2 december 2010

THE KILLERS - BOOTS

Universal

Release: Inmiddels uit

Het begint zo langzamerhand een traditie te worden: de kerstsingle van The Killers. Inmiddels zijn we toe aan de vijfde kerstsingle van deze Amerikaanse band uit Las Vegas. Het is dit jaar overigens het enige materiaal dat de band uitbrengt, verder moeten we het doen met het solo album van Brandon Flowers.Boots is een kerstsingle, waar ook, traditie getrouw , de band de opbrengst aan een goed doel schenkt. Het is een typisch Killers nummer geworden, maar de band geeft het nummer ook duidelijk een sfeer mee die past in deze tijd van het jaar.

Je merkt het ook al aan de teksten als je Brandon hoort zingen:

"I can see my mother in the kitchen / My father on the floor / Watching television / It's a wonderful life / Cinnamon candles burning / Snowball fights outside / Smile below each nose and above each chin / Stomp my boots before I go back in."

Je zou ze cynisch kunnen verwijten uit te zijn op goedkoop te willen scoren, maar daar klinkt de band toch te integer voor. En bovendien wat is er mis mee om te willen scoren voor een goed doel?

Boots klinkt als een warme jas en geeft perfect de sfeer neer die past in december. The Killers zijn er wat mij betreft in geslaagd om een nummer aan te leveren dat grote kans maakt op de kerstsong van 2010.