maandag 13 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : NERO



Nero bestaat uit twee producenten Dan Stephens en Joe Ray aangevuld met zangeres Alana. Net als Magnetic Man, Chase & Status en Sub Focus,  heeft  Nero haar succes te danken aan  een grote zaal geluid, waarbij ze drum 'n' bass en dubstep elementen van 'Nineties commerciële house en trance mengen tot een eigen sound. Hun muziek met euforische synthesizer en stijgende diva vocalen maken een uniek geluid.

Nero kwam voor het eerst onder de aandachtaandacht met een verwoestende remix van The Streets waarin Mike Skinner's bitterzoete originele omgevormd werd tot een monsterlijke UK bass en het werd een gigantische hit voor verschillende dj's . Ze hebben vervolgens  La Roux in de remix gedaan en Deadmau5's Ghosts 'N' Stuff in vreemde, nieuwe vorm gegoten.

Daarnaast leverden ze voor zwaargewichten remixen zoals voor N * E * R * D & Daft Punk en Beyonce. Chase en Status zijn fans van Nero dus brengen ze Innocence op hun MTA (More Than A Lot) label en huren Nero in voor de remix van hun single Let You Go.Radio 1 en 1Xtra hebben ook geholpen bij de sterke steun voor de muziek van Nero. De volgende single  Me and Youwordt uitgebracht in januari 2011 en wordt gevolgd door hun debuut album.

http://www.youtube.com/watch?v=1S35THmZD_E