vrijdag 10 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : JAI PAUL


 
Jai Paul is een 21 jaar oud talent uit Noord-West Londen met een verrassend frisse visie op de 21e eeuw popmuziek. Onderkent door het Label XL ( ook de thuisbasis voor bijvoorbeeld M.I.A. en The xx) is hij het bekend geworden bij de critici met het nummer BTSTU.

 

En hoewel de falsetto van Jai heel zoet klinkt is hij heel wat minder zoet als hij zingt Do'n't f*** with me. Gecombineerd met krakkemikkige sythns wordt het al snel duidelijk hier hebben we te maken met een vers talent.Jai Paul's muziek doet denken aan de funk experimenten van de Amerikaanse artiesten als N * E * R * D en SA-RA collectieve of meer recent UK underground helden Hudson Mohawke of Rustie.
Jai Paul's nummers zijn doorspekt met kleur, humor en uitvinding. Zijn prachtige falsetto herinnert eraan dat andere nu-soul held D'Angelo, vooral op de hiervoor genoemde BTSU. Met vroege steun van Radio 1 Rob da Bank, Gilles Peterson, Zane Lowe en Nick Grimshaw, en ondersteuning van een van de meest in het land vooruitstrevende en onafhankelijk label( XL,) is Jai Paul een talent om naar te kijken.