donderdag 16 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : WRETCH 32De Britse urban levert steeds meer mainstream artiesten zoals Dizzee Rascal en Wiley s Chipmunk MC's, Tinchy Stryder en Tinie Tempah . Wretch 32 hoopt snel ook op dit lijstje te staan.


Wretch 32 - echte naam Jermaine Sinclair was al een tijdje in de urban scene actief toen hij opviel met mixtapes zoals Teacher's Training Day en Wretchrospective. Die tapes kwamen weer onder de aandacht van 1Xtra DJ Cameo, Wretch won een award van de 1Xtra mixtape .

hij nam ook deel aan een live-debat show over Homegrown muziek op het station eerder dit jaar. Op Radio 1's Big Weekend in 2009 leverde hij diverse muziek in de voetsporen van andere beroemdheden zoals Chipmunk en Roll Deep. Wretch 32 ook won ook de Beste Hip Hop award op het eerste officiële Mixtape Awards in 2010.

Voor Wretch zijn de voortekenen van de echte doorbraak er al: 15.000 mixtapes zijn er al verkocht,  hij heeft meer dan 20.000 volgers op Twitter,en  zijn eigen kledinglijn Wretchroboys. Zijn single Traktor is gebouwd rond een dancehall zaal beat en een Dick Dale surf gitaar monster.


Let op UK: plaats maken, want Wretch 32 komt eraan.