zondag 12 december 2010

UK ALBUM TOP 40


Ook deze week geen nieuwe nummer een in de album lijst: voor de vierde week staat Take That op nummer een. Het lijkt erop dat het ook het best verkopende album dit jaar wordt en daarmee lady GaGa weet te verslaan. Inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht.


Verder in de top tien geen nieuwe binnenkomers. Op twee vinden we deze week Michael BublĂ© die wederom 6 plaatsen stijgt, op nummer drie  staat Olly Murs die vorige week op twee binnen kwam.

Verder opvallende zaken in de top tien: Kings Of Leon zijn weer terug in de top tien. Verder heeft de top tien een hoog kerst gehalte.

Annie Lennox stijgt door naar nummer achttien, Duffy zakt nu al de top tien uit, Rumer blijft op 20 staan.
En met de kerst in zicht verkoopt ABBA ook weer zij komen weer eens de top 40 binnen op 31 in de 772ste week!

Daft Punk komt met de soundtrack van Tron op 39 binnen.

Verder in de album lijst komt DeadMau 5 op 48 binnen, valt op dat het alom bejubelde album van Kayne West ook al ver weg zakt ( naar 70 van 42 in de 3e week). Arcade Fire neemt een voorschot op de hoge noteringen in de jaarlijsten en stijgt naar  73. Op 88 staan de Manic Street Preachers die ook weer de bovenste 100 halen in de 12e week, en daarmee is het belangrijkste van de albumlijst wel verteld.Nog steeds op een in de album lijst:

Progress - Take That