zondag 19 december 2010

MYLENE FARMER - OUI MAIS...NON


Polydor

Release: inmiddels uit


Wie een beetje de Franse popmuziek volgt kan niet om haar heen: Mylene Farmer. Inmiddels heeft ze al zo'n 25 miljoen platen verkocht en heeft ze in Frankrijk al 10 nummer een hits op haar naam staan.



Farmer staat bekend om haar Electro pop, extravagante optredens en videoclips die vaak controversieel zijn. Ze wordt in Frankrijk het Franse antwoord op Madonna genoemd.

Vooral de laatste jaren weet ze op single gebied in Frankrijk uitstekend te scoren , haar laatste zes singles wisten allemaal op nummer een te komen.

In december is haar achtste album verschenen; Bleu Noir. Een album waar ze voor het eerst in haar loopbaan niet met haar vaste componist en producer Laurent Boutonnat heeft gewerkt, maar met RedOne.

En dat is te horen, het échte Farmer geluid is ingeruild voor een RedOne geluid, wellicht dat hierdoor Mylene internationaal kan scoren, maar de eerste single is niet een van de beste nummers van de zangeres.

Het zelfde kan overigens over de clip worden gezegd het is allemaal wel erg braaf. Persoonlijk vind ik het oudere werk van Mylene beter, maar wellicht staat er nog een leuk nummer op het album.


http://www.youtube.com/watch?v=fVb8dBQ7jKg