dinsdag 14 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : THE VACCINES The Vaccines is weer het voorbeeld van band die dankzij een You Tube clip in de belangstelling kwam. Het indie kwartet werd benaderd door de manager van Franz Ferdinand managers en de belangstelling groeide.
 

Frontman Justin Young had al eerder een klein succesje met het met indie folk-project Jay Jay Pistolet, waarin hij samenwerkte met vrienden als Laura Marling, Noah & The Whale en een keer huisgenoot Marcus Mumford.

Maar terwijl de vrienden tot succes komen is Young nog naar de juiste stijl aan het zoeken. Inmiddels is de band helemaal klaar om optetreden.

Een uitverkochte oktober optreden in Londen maakte veel indruk op de fans en de pers. Clash Music omschreef de band als "game changers"". Inmiddels is er ook het dubbele A-kant debuut Wreckin 'Bar (Ra Ra Ra) / Blow It Up dat hoge ogen gooit bij de NME en Radio 1's Zane Lowe, die beweerden dat de band ' kickstart zou zijn van een nieuw tijdperk ".Een deal met Columbia Records en een verschijning bij Later ... with Jools Holland zorgen er voor dat dit viertal een uitstekende kandidaat is voor de Sound van 2011 http://www.youtube.com/watch?v=a9cC8gqj7OE