maandag 13 december 2010

BBC SOUND OF 2011 : MONA

Mona - Trouble On The Way (Sound of 2011)
Een kleine stad, enkele grote ideeën en vier kinderen die heel dicht bij elkaar zijn opgegroeid zijn zodat ze bijna familie lijken. Mona is het resultaat van die vier kinderen die nu  samen muzikaal op weg gaan.


Zo zegt frontman / gitarist Nick Brown over hun debuutsingle Trouble : "Het is vrij vanzelfsprekend - er is een geluid aan de horizon  zoals we ooit willen klinken en daar willen wij naar toe."Het grootste gedeelte van deze op Nashville-gebaseerde  muziek is ontstaan in de kerk. Nick en drummer Vince Gard komen uit de pinkstergemeenten en bassist Zach Lindsey komt uit de Southern Baptist. Gitarist Jordan Young is binnen de groep de heiden .

Voor degenen die binnen het geloof actief waren, was wereldse muziek verboden. Vince's moeder liet hem wel Creedence Clearwater Revival beluisteren maar hij mocht het niet tegen zijn vader zeggen,. het was een illegale, geheime sensatie.Het visitekaartje geeft Mona af bij Later ... with Jools Holland, gevolgd door te spelen bij de Radio 1show van Zane Lowe . Het wachten is nu op het eerste rock en roll album van deze band in 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=ZKowgChcAL4