zaterdag 4 december 2010

LOSTBOY ! AKA JIM KERR - LOSTBOY

Simple Minds' Jim Kerr is Lostboy! AKA



Edel

Release: inmiddels uit

Lostboy A K A oftewel Jim Kerr liet in 2010 horen dat je als frontman ook na zoveel jaar ( meer dan 30 jaar) nog best een solo carrière kunt starten. Lostboy ! bracht Jim niet het commerciële succes uit de begin tijd van de Simple Minds, maar liet wel weer een muzikant horen die ,terug naar zijn roots, het plezier in muziek maken weer had gevonden. Gelukkig dus een positieve midlife crisis.


Het album is inderdaad niet vernieuwend te noemen, Kerr is terug gegaan naar de begin periode van de Minds en heeft dit als inspiratie gebruikt voor zijn eerste solo album.

Het heeft een album gebracht waar de energie van afspat en die een zanger laat horen die nog lang niet oud en versleten is.

Overigens heeft de groep al weer aangekondigd om in 2011 een The Best Of Tour te gaan doen. Een speciale tour, want de groep gaat in bossen optreden.

Wij hopen in ieder geval dat de frontman de smaak van het maken van een eigen album te pakken heeft en ons nog vaker op dit soort fraai's trakteert.

Nu is het de beurt aan de titelsong om op single te verschijnen, niet het beste nummer van het album, maar gelet op de kwaliteit van Kerr toch nog steeds goed genoeg om onze aandacht te krijgen.

http://www.youtube.com/watch?v=piqjEqPpSL8&feature=related