zondag 24 oktober 2010

UK ALBUM TOP 40

Het zal je niet verwonderen, maar Kings of Leon komt uiteraard op nummer een in de album lijst binnen.
Ze weten ook nog eens de snelst verkopende plaat de eerste week van dit jaar af te leveren. En hebben tevens het record in handen met de meeste digitale albums in een week.

 Op de tweede plaats vinden we dan Robbie Williams. Tinie Tempah staat op nummer drie. De remasterde Beatles zijn goed voor een nieuwe binnenkomer op vier en zes. Kate Perry stijgt naar vijf, dat betekend voor de alternatieve muziek in Engeland dat er weinig in de top tien overblijft. Zeker als Michael Bublé ook nog eens op zeven binnenkomt en Pixie Lott weer eens op negen staat. Een schamele nummer acht voor The Script is de magere oogste deze week. Of je moet Plan B op nummer tien nog mee willen tellen.

Ali Campbell komt binnen op vijftien, Bob Dylan op achttien. Chris de Burgh komt op 25 binnen en John Legend een plaats lager. Led Zeppelin vinden we overigens op 39. Na weken van veel goede alternatieve muziek hoog in de albumlijst is het deze week wat behelpen.

Belle & Sebastian zakken in de tweede week van nummer 8 naar 41!. Crowded House komt met een the best of op 49 binnen. Wel opvallend Caro Emerald komt binnen op 74.

De nieuwe nummer een in de albumlijst:Come Around Sundown - Kings of Leon

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen