dinsdag 5 oktober 2010

BEACH HOUSE - 10 MILES STEREO

File:BeachHouse.jpg
Bella Union
Release : Nog niet bekend

In januari kwam de derde plaat van Beach House uit: Teen Dream. Net als de twee albums ervoor een echt album voor mimimalistische muziek die ook nog een heerlijk dromerig klinkt. Maar het Amerikaanse – Franse duo valt vooral op door de stem van Legrand en het orgel spel van deze dame en het gitaar en keyboard spel van Alex Scally.  Zeker als je van The xx houdt is dit een groep die je ook moet volgen.

Ondanks lovende kritieken blijft het echte commerciële succes tot nu toe uit.  Het is dan nu tijd voor de volgende single van dit eigenzinnige duo: 10 Miles Stereo.
Net als bij een eerdere single Zebra een prachtig gelaagd nummer , voeg daar de stem van LeGrand die je weemoedig maakt en de combinatie van tonen die die een warme galm geven en duidelijk laten horen dat nummer is opgenomen in een tot studio verbouwde kerk. Het geeft een unieke combinatie die je soms doet denken aan  Sigur Rós , maar qua stem doet het mij ook wel denken aan Stevie Nicks.

Ik vind het een heerlijk herfst luisterliedje wat prima past in de sfeer van vallende blaadjes. De Engelsen hebben het al opgepakt nu de Lage Landen nog.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten