dinsdag 26 oktober 2010

TINA DICO – WELCOME BACK COLOUR

Bertus
Release : 4 oktober


In Denemarken is ze al een grote ster: Tina Dico. Als singer /songwriter heeft ze in haar thuisland al diverse prijzen gewonnen en zijn haar albums ook altijd goed voor platina.

Maar omdat ze in Denemarken niet verder kon groeien, verhuisde ze in 2002 naar de bakermat van de popmuziek Engeland.

Even leek het erop dat ze echt internationaal zou doorbreken doordat ze een contract met Sony UK zou tekenen, dit ging op het laatste moment niet door, vandaar dat Tina vooral nog steeds wereldberoemd in Denemarken is.

Met een optreden in Paradiso op 26 oktober is het ook voor ons eens tijd om het nieuwste album van de Deense te beluisteren.

Het album is een aangename verrassing, niet in de laatste plaats door de warme stem van Dico die zeer herkenbaar is.
De muziek van Tina laat zich het beste omschrijven als een combinatie van pop/rock en folk.

Daarbij valt op dat ze prettig in gehoor liggende composities schrijft, waarbij vooral de wat langzamere nummers er uit springen.
Een nummer als Warm Sand is door de prachtige opbouw en het magistrale refrein een van de hoogtepunten van het album voor mij. Net als overigens een nummer als One dat ook door de opbouw en het sterke refrein duidelijk maakt dat het hoog tijd wordt ook buiten Denemarken om eens wat meer aandacht aan Dico te besteden.

Ook een nummer als Welcome Back Colour, dat het als single ook niet slecht zou doen, laat horen dat Sony een fout heeft gemaakt om Dico niet onder contract te nemen. Het slechts een kwestie van tijd dat ook ons land voor de charmes van de Deense zal vallen.

Ze heeft met Welcome Back Colour een uitstekend visite kaartje afgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten