dinsdag 12 oktober 2010

JAMIROQUAI – BLUE SKIES

Universal

File:Rockdustalternative.jpgRelease: 1 november

Op een november is het zover , dan komt het nieuwe album uit van Jamiroquai  'Rock Dust Light Star'. Jamiroquai lijkt een een mans band van Jay Kay maar niets is minder waar. Wel kent de band een rijke historie van wisselingen , want Jay schijnt niet de makkelijkste te zijn om mee samen te werken. Begonnen op het Acid Jazz label, wat meteen ook de muziek van de band op dat moment weer gaf , heeft de groep een gestage ontwikkeling doorgemaakt en meerdere  ( soms minder geslaagde) uitstapjes gemaakt naar andere genres. Altijd met het bijzondere kenmerk de ‘soul’ stem van Jamiroquai.
Vooral in het thuisland Engeland is de band erg populair, alle zes de albums hebben een top drie notering op hun naam staan en zijn minstens platina geworden, in ons land weten we niet zo goed hoe we met die blanke soul/funk moeten omgaan en is het succes dan ook een stuk kleiner.

Nu is er dan Blue Skies  met een clip waarin Jay laat zien dat hij en motor kan rijden en een helikopter kan besturen. Blue Skies is een prachtige soul ballade waar de stem van Kay prima tot zijn recht komt, ten opzichte van de meeste funk up tempo nummers van de band wel eerst even wennen, maar net als goede wijn: deze plaat moet gewoon rijpen.

http://www.youtube.com/watch?v=afnPQCEE16o

Geen opmerkingen:

Een reactie posten