woensdag 27 oktober 2010

GOOSE - WORDS

 Words

PIAS/!K7

Release : inmiddels uit
Dat er in Belgie meer dan voortreffelijke muziek wordt gemaakt kun je regelmatig op deze site lezen. Maar wist je dat de Belgen ook een prima electro pop kunnen maken? Goose is daar het prima bewijs van.

De band die sinds het begin van deze eeuw bestaat en is opgericht in het altijd bruisende Kortrijk won in 2002 Humo's Rock Rally. Het debuutalbum Bring It On uit 2006 klonk al veel belovend, nu is daar het tweede album Synrise. Synrise verschijnt bij het Berlijnse elektronicalabel !K7 Records.

Ook dit album staat wederom bol van de electronica, maar de groep gaat qua synthesizers terug naar de jaren 70 /80 en dus naar de analoge geluiden, dat klinkt dus heel anders dan op het eerste album.

Words is een up tempo nummer; je kunt er heerlijk op dansen en laat horen dat de band goed geluisterd heeft naar de bands die begin jaren 80 in Engeland de new wave beweging vormden ( zoals Ultravox).

Words heeft inmiddels in Vlaanderen de weg naar de hitlijst al gevonden, of wij als Noorderburen ook voor dit electro geluid openstaan is nog maar de vraag. Goose zou het in ieder geval wel verdienen.

http://www.youtube.com/watch?v=9jgQGIPMCFo&feature=related

Geen opmerkingen:

Een reactie posten