zondag 17 oktober 2010

WIR SIND HELDEN – ALLES

Reklamation Records

Release: inmiddels uit

Wir Sind Helden komt oorspronkelijk uit Hamburg, maar inmiddels is de band neergestreken in de metropool Berlijn.  De band liet het eerst van zich horen in 2003 toen het debuut album: Die Reklamation in Duitsland een gigantisch succes werd. Gek genoeg haalde het album niet eens de nummer een ( het kwam niet verder dan nummer twee) maar werd wel vier keer platina in Duitsland.

 

Het album gaf een duidelijk hint naar Neue Deutsche Welle.
De vier helden worden in Duitsland gezien als de voorlopers van de Neue Neue Deutsche Welle. Een beweging waar je ook Juli en Silbermond toe kunt rekenen.

De grote populariteit heeft de groep ook mede dankzij de live optredens en dat leverde dan bijvoorbeeld weer voor voorprogramma act Polarkreis 18 extra bekendheid op.

Helden is meer een album dan een single band,  tot op heden is de band er namelijk wel in geslaagd met ieder album hoog te scoren ( nummer een of nummer twee) , maar  tot nu toe heeft geen enkele single beter gescoord dan nummer 24.

Ook in ons land heeft de band een klein succesje geboekt in 2006. Daar kan nu wel een tweede hit bij, Alles de nieuwste single geeft exact weer waar WsH goed in is: melodieuze popmuziek die meteen blijft hangen. Het is gewoon Neue Neue Deutsche Welle op haar best!!!

http://www.youtube.com/watch?v=RShj_zz3fSg&feature=fvsr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten