vrijdag 1 oktober 2010

THE NATIONAL - CONVERSATION 16

4 AD
Release : herfst

Toen in mei het album High Violet uit kwam, waren de verwachtingen hoog gespannen. Immers met The Boxer had The National uit Brooklyn de meetlat voor zichzelf heel hoog gelegd. De verwachtingen zijn meer dan uitgekomen, wat mij betreft komt High Violet voor in de top 5 van beste albums 2010 en dan hebben we nog 3 maanden te gaan!
De jongens van de BBC zijn er ook helemaal weg van en hebben inmiddels Conversation 16 op de playlist gezet. Het laat de band horen waar ze goed in zijn: mooie muziek maken die je raakt. Met de warme bariton stem van Matt Berninger heeft de groep voor het derde radiovriendelijke nummer gekozen van het album. Het nummer doet mij denken aan hoe kan het ook anders The Editors, maar deze ballade heeft alles in zich om na een paar keer te beluisteren in je hoofd te nestelen.
Gevoegd bij de donkere beklemmende sfeer die het gehele album kenmerkt en wat past in deze tijd van het jaar,  heb je een prima combinatie. Het zou wat mij betreft wel de single doorbraak van de groep in ons land mogen betekenen.

http://www.youtube.com/watch?v=HEE0OGJUE-4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten