zaterdag 9 oktober 2010

ARID – HART VAN GOUD

Universal
Release: nog niet bekend


Arid is een Belgische rockgroep die aan een tweede leven is begonnen. De groep bestaat uit vier leden: Jasper Steverlinck ( zang/gitaar) David Du Pré ( gitaar), Filip Ros ( bassist) en op de drums Steven Van Havere.

De groep bestaat sinds de twee helft van de jaren ’90 en in 1999 toerden ze zowaar met Suede en K’Choice en in 2000 zelfs met de Counting Crows.
Daarna werd het wat stiller rond de band. Tot ze in 2008 weer van zich lieten horen en dit jaar met het album Under the cold street lights kwamen.

De band staat bekend om haar Engelstalige repetoir en de prachtige stem van Jasper die vaak met Jeff Buckley of Freddy Mercury is vergeleken.

Maar nu is daar dan opeens een Nederlandstalig nummer: een prachtige bloedstollende cover van een nummer van Will Tura ( !) als onderdeel van het tweede eerbetoon van diverse rockbands aan de legendarische Vlaamse zanger. Dit is allemaal te vinden op de verzamelaar Turalura Twee. Naast Arid is bijvoorbeeld Arno op dit album terug te vinden.

Steverlinck cs hebben gekozen voor een zeer ingetogen versie  en die klinkt als een klok. Wat mij betreft verdienen ze goud!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Z2K5Kvwl62k&feature=related

Geen opmerkingen:

Een reactie posten