zondag 17 januari 2016

NEW WAVE WINT POPPRIJS 2015



New Wave heeft de Popprijs 2015 gewonnen. De jaarlijkse prijs werd zojuist uitgereikt op Noorderslag. New Wave is een project bedacht door platenlabel TopNotch. Zij stopten rappers Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil Kleine, Bokoesam, Idaly, Lijpe, SFB, D-Double, Ares, Afriki en Cartiez Paris samen met producers Ramiks, Monsif, Spanker, Krankjoram, Jack Chiraq en Garrincha in een huisje in Schiermonnikoog om een plaat te maken. Onder meer de grote hit Drank & Drugs stond op de plaat die in april verscheen.




Het collectief rappers en muzikanten en het album onder dezelfde naam heeft de jury verbijsterd om de impact die ze in het hele land hadden. Met meer dan 60 miljoen luisterbeurten is New Wave het meest gestreamde album van 2015 op Spotify. Op YouTube staat de teller zelfs op 80 miljoen. 'New Wave verdient de Popprijs 2015 omdat ze zonder de bekende weg te bewandelen een publiek heeft weten te bereiken dat groter is dan van welke Nederlandse band of artiest ook', volgens de jury.

De Popprijs wordt ieder jaar uitgereikt op Noorderslag in Groningen aan de 'persoon of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.' Naast een beeld van Theo Mackaay ontvangt de winnaar ook 10.000 euro. De jury bestond dit jaar uit Guus Bleijerveld (BV Pop), Johan Gijsen (TivoliVredenburg), Ben Houdijk (NPO 3FM), Gijsbert Kamer (De Volkskrant / VPRO), Jan Douwe Kroeske (Double 2), Peter Sikkema (De Oosterpoort / Eurosonic Noorderslag) en Job de Wit (freelance journalist). BRON OOR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten