donderdag 7 januari 2016

EUROSONIC NOORDERSLAG : DE TIPS

Afbeeldingsresultaat voor eurosonic noorderslag 2016

de tips voor de kenners  :


Woensdag 13/1:
The K @ 23.00 - De Spieghel 

The K. is een Belgische band die beïnvloed is door bands Pissed Jeans, The Melvins, en Fugazi. Hard en energiek dus. Het trio maakt een overweldigend mengsel van noise, punk en rock die vooral live tot zijn recht komt. Bekijk hier de nieuwe single "Intrusive Behavior", afkomstig van het aankomende derde album 'Burning Pattern Etiquette'.

Half Way Station @ 23.30 - Drie Gezusters (Tiki Bar)
Verwacht elektrische gitaren, flink rockende drums, psychedelische synth-drones in combinatie met intens dromerige zang. De Rotterdamse band staat bekend om zijn dynamische en spannende liveshows. Vorig jaar stond de band oa Motel Mozaique, Reeperbahn, Metropolis en Popronde. Bekijk hier de single "Sister don't you Cry", afkomstig van het vorig jaar uit gekomen 'DODO'.

Donderdag 14/1:
KIN @ 23.00 - Warhole
Beïnvloed door bands als Radiohead, Portishead en Warpaint bracht KIN dit jaar het tweede album 'SLOWTV' uit dat een een hallucinerende mix van postrock en triphop laat horen. Luister hier de single "Passing Car"

View for a Day @ 0.00 - Pakhuis
Verwacht een superstrakke en unieke rocksound die even aanstekelijk als uitdagend is. In 2016 komt er een nieuwe EP uit, waarvan single "Bridges" het eerste geluid is.

Zaterdag 16/1:
Bird on the Wire @ 13.30 - Sign ( Subbacultcha Day Party)
Op 22/1 komt het tweede album 'Elephanta' uit. Verwacht een mix van de repetitieve en donkere klank van krautrock en de dromerige melancholieke sfeer die de Amsterdamse band al bezat. In de pers wordt de band veelal vergeleken met Warpaint. Bekijk hier de nieuwste single "Movements".

KIN @ 17.00 - Peter Pan (ESNS Fest)


BLUE CRIME @ 0.15 - Marathonzaal Oosterpoort
Amsterdamse mysterieuze psychpop band maakt met fuzzy gitaren, rollende drums, bedwelmende bassen en lyrische, breekbare vocalen. "Moonpop", noemen ze het zelf. Een vuig en hypnotiserend viertal in witte gewaden, met wilde haren. Luister hier de laatste single "Sun is a Star", afkomstig van de EP 'TYR'. 2016 staat in het teken van het aankomende debuutalbums.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten