maandag 25 januari 2016

Kink FM MAAKT DOORSTART ALS WAVE RADIO



Vrijdagavond vanaf 20.00 uur lanceert Radio Veronica Wave Radio. Dit nieuwe online radiostation zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop uit en richt zich op rock en alternatieve muziek. Radio Veronica's Station Director Erik de Zwart en Frank Helmink, Managing Director van Buma Cultuur, lanceren Wave Radio tijdens een speciale uitzending van het programma Countdown Café.


Wave Radio valt te beschouwen als een doorstart van Veronica’s alternatieve radiozender Kink FM, dat in 2011 uit de ether verdween. Na het verdwijnen van Kink dook Pinguin Radio in het ontstane gat.
Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: “Wave Radio staat voor de muziek van de toekomst. Bands die je de komende jaren gaat tegenkomen op festivals als Pinkpop en Lowlands hoor je nu al op het online station. Radio Veronica biedt met Wave Radio een platform voor nieuw en aanstormend pop- en rocktalent uit binnen- en buitenland. Kortom, ‘the music that rocks’.''

Frank Helmink, Managing Director Buma Cultuur: “Festivals en concerten zijn populairder dan ooit, maar er waren tot nu gek genoeg weinig plekken waar mensen, die écht geprikkeld willen worden door nieuwe muziek, naar toe kunnen. Voor de toekomst van de popmuziek in Nederland is het van levensbelang dat er radiostations zijn waar 24 uur per dag, 7 dagen per week de nieuwste pop- en rockmuziek te horen is. Steeds meer Nederlandse bands in dit segment breken door, in binnen- en buitenland. Daarbij kunnen zij iedere vorm van mediahulp gebruiken. Ik vind het mooi dat Radio Veronica het initiatief neemt met Wave Radio!”
De programmering van Wave wordt verzorgd door Peter Meerveld, oud music director van Kink FM. Wave wordt een non-stop kanaal, maar het eerste uur wordt wel gepresenteerd door Frank Helmink, managing director van Buma Cultuur. Helmink is oud-dj van Kink Fm, waar hij het programma Heavy Alternative presenteerde.
De reden dat Wave Radio niet Kink FM is gedoopt, heeft te maken met de rechten op de naam, die bij Jan Hoogesteijn liggen, een van de oprichters van Kink in 1995.  bron; entertainmentbusiness.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten