dinsdag 5 januari 2016

EUROSONIC NOORDSLAG : TIPS VOOR 2016

BARNS COURTNEY
Afbeeldingsresultaat voor eurosonic noorderslag 2016Het feit dat Barns Courtney (geboren te Ipwish, opgegroeid in Seattle, nu weer Brits ingezetene) door Ed Sheeran als Carl Barât wordt getipt, bewijst de veelzijdigheid van de singer-songwriter. Barât was zelfs zo onder de indruk van Courtneys mix van blues en Americana dat hij hem maar meenam op de tour van The Libertines.
CHANTAL ACDA
Ze deed ervaring op onder de hoede van GaĂ«tan Vandewoude in zijn Isbells, maar inmiddels heeft de Vlaamse Chantal Acda alweer haar tweede soloplaat uitgebracht. The Sparkle In Our Flaws, opgenomen\
in Oregon, saat wederom vol met prachtige, intieme luisterliedjes.

FEWS
Mysterieuze jongens, die Zweden van FEWS. We weten hun voornamen, dat ze fans zijn van Zlatan Ibrahimovi? en dat ze broeierige, intense postpunkliedjes maken. Een single als The Zoo bewijst dat dat soms meer dan genoeg kan zijn.

NOTHING BUT THIEVES
Het naamloze debuut van vijftal Nothing But Thieves bracht ons weer even terug naar de beginperiode van Muse en Radiohead. En ook live maakt frontman Conor Mason indruk met de geweldige uithalen die hij in de stevige rocksongs van de Engelse formatie, die voorbestemd lijkt om heel groot te worden.

PUMAROSA
Met het afvallen van Rat Boy verdwijnt er een band uit onze lijst. Gelukkig is vervanger Pumarosa minstens zo spannend. Het vijftal uit London maakt naar eigen zeggen ‘industrial spiritual’. Opzwepend en psychedelisch, met in de verte een punkfeel. Check debuutsingle Priestess maar.

OSCAR
Gewapend met slechts een Macbook zette Oscar Scheller drie jaar geleden met de single Never Told You al de nodige muziekblogs op z’n kop. De Brit kan af en toe even droevig klinken als Morrissey, om een zaal vervolgens te verrassen met een knallende hiphopbeat. Een nieuwe slaapkamerprins is opgestaan.

BRON OOR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten