dinsdag 29 december 2015

ZANGER LEMMY VAN MOTÖRHEAD OVERLEDEN



Ian 'Lemmy' Kilmister, de illustere oprichter en frontman van Motörhead, is overleden. Dat meldt de band in een verklaring op Facebook. De zanger leed aan kanker en overleed thuis in zijn huis in Los Angeles. Lemmy werd 70 jaar.

In de verklaring is te lezen dat Lemmy pas op Tweede Kerstdag te horen kreeg dat hij aan een agressieve vorm van kanker leed. De rest van de band is 'geschokt en verdrietig, maar roept verder op om vooral het leven van de rockster te vieren. Lemmy had al langer gezondsheidsproblemen en moest de afgelopen jaren vaker optredens aflasten.
Lemmy werd in 1945 geboren als Ian Fraser Kilmister in het Britse Stoke-On-Trent. Dertig jaar later richtte hij Motörhead op, met wie hij meer dan twintig albums maakte en een inspiratie was voor bands als Metallica en Guns 'n' Roses. Onder meer Ozzy Osbourne reageerde bedroefd op het overlijden van 'een van zijn beste vrienden'.

Lost one of my best friends, Lemmy, today. He will be sadly missed. He was a warrior and a legend. I will see you on the other side.
Foto: Bianca Berger bron oor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten