woensdag 16 december 2015

Aafke Romeijn:Nieuw album Je Doet Je Best Maar verschijnt 12 februari 2016


Voor haar tweede album Je Doet Je Best Maar is singer-songwriter Aafke Romeijn de wereld ingedoken van de analoge synthesizers en andere antieke instrumenten. In retro-sound brengt ze nummers die gaan over foute politici en autoverkopers, stiekem een jongetje willen zijn en het eindeloos invullen van formulieren. Aafke’s teksten zijn doorspekt van herkenbare beelden en alledaagse situaties.

Voor de liveshows bij Je Doet Je Best Maar is Aafke de samenwerking aangegaan met ontwerper Bas Kosters en grafisch kunstenaar Harmen Liemburg. De drie hebben een productie bedacht die meer is dan een popconcert, eerder een muzikale beleving.  
Bas Kosters heeft de decors en verschillende kostuums ontworpen zodat Aafke tijdens de optredens meerdere rollen kan aannemen. Harmen Liemburg droeg zorg voor alle digitale en fysieke uitingen zoals de CD- en LP-hoezen, zeefdrukken en tourposters. De beeldtaal die Liemburg en Kosters hebben ontwikkeld, is door VJ Roy Verhaag omgezet in projecties. In het najaar van 2016 komt Aafke met een theatrale versie van deze productie.
 
Aafke Romeijn debuteerde in 2012 met het Engelstalige pianoalbum Stella Must Die! Twee jaar later volgde onder de titel CHIN.IND.SPEC.REST een album met Nederlandstalige ballads en elektronica. Dit album werd zeer positief onthaald en Aafke deed een succesvolle clubtour en optredens bij alle grote landelijke radiostations. Voor haar derde album tekende Aafke Romeijn bij platenlabel V2 Records en nam ze Jan Bouwhuis van Various Artists Bookings in de arm.

Bekijk hier de video van de eerste single Park Transwijk:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten