donderdag 3 december 2015

HATY HATY - High As The Sun (Official Audio)



HATY HATY is een samenwerking tussen de veelgeprezen artiesten David Douglas en Blaudzun. De vrienden hadden al lange tijd de wens om samen te werken en hebben in februari van dit jaar dan eindelijk de tijd gevonden om de gezamenlijke liefde voor indie en elektronica samen te vatten op het album High As The Sun dat op 11 maart 2016 via V2 Records Benelux/Atomnation verschijnt.

Blaudzun behoeft in de Benelux nauwelijks nog enige introductie. De zanger is inmiddels een gerespecteerd indie artiest in Europa. Zijn derde studioalbum Heavy Flowers bereikte de gouden status en won de 3voor12 Award voor Beste Nederlandse Album van 2012. In 2013 ontving hij een Edison voor Beste Zanger. Ook met het in 2014 verschenen Promises Of No Mans Land was Blaudzun veelvuldig op radio en televisie te zien en horen en maakte hij dat jaar het themanummer voor de Olympische Winterspelen. Tijdens clubtours in binnen- en buitenland speelde Blaudzun met zijn band voor volle zalen en stond op alle grote festivals waaronder Lowlands, Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop.  Producer David Douglas bracht in 2014 via Atomnation zijn debuutalbum Moon Observation uit. Het album ontving lovende kritieken van internationale media als XLR8R, Pitchfork, SPIN, The Line Of Best Fit en werd genomineerd voor een 3voor12 Award voor Beste Nederlandse Album van 2014. Douglas was live te zien op grote Nederlandse festivals, waaronder Noorderslag, Pitch en Best Kept Secret, en bezocht verschillende internationale evenementen tijdens zijn Europese tour.

Over de samenwerking zegt David Douglas: “We hebben onszelf opgesloten in verschillende studio’s en hotelkamers om zonder enige verwachting opnames te maken. De muziek evolueerde in een paar uur van eenvoudige beats en melodieën naar complete arrangementen, inclusief zanglijnen en teksten.”  Blaudzun voegt toe: “Achteraf is er natuurlijk nog veel gemixt, getweekt en zijn er dingen toegevoegd, maar de eerste periode van het opnameproces voelde als een rush waarin alle ideeën die verborgen zaten in onze gedachten en harten er uit kwamen. Het voelde als een spontane samensmelting van onze muzikale ideeën en achtergronden.”

High As The Sun is een verzameling van acht tracks, waaronder het nummer Nazaré waarop de Noorse zangeres Ane Brun meezingt. Luister hier alvast de titeltrack van het album:






Geen opmerkingen:

Een reactie posten