dinsdag 1 december 2015

Animal Collective Nieuw album Painting With verschijnt 15 februari 2016



Al vijftien jaar herdefiniëert Animal Collective het genre dat ze zelf heeft ontwikkeld en vindt de groep zichzelf bij elk album opnieuw uit. Van shows in kleine kelders tot een optreden in het Guggenheim met grote installaties heeft Animal Collective altijd en overal een unieke weg bewandeld en is daarbij zeer herkenbaar gebleven.
Het op 15 februari 2016 te verschijnen nieuwe album Painting With vormt daarop geen uitzondering. Painting With is een ontzettend vrolijk werk vol energie, euforie, polyritmische beats en modulaire synths. De harmonieuze vocale melodieën van Noah Lennox (alias Panda Bear) en Avey Tare (alias Dave Portner) sluiten hier naadloos bij aan, hoewel ze er in ritmisch opzicht soms ook volledig naast lopen. Painting With kent gastbijdragen van John Cale en Colin Stetson en is gemaakt met dezelfde benadering waarmee de kubisten en dadaïsten de wereld bekeken.

Op Painting With is Animal Collective weer een trio. Het album vond aan het begin van dit jaar zijn oorsprong toen er voor het eerst demo’s werden uitgewisseld met Brian Weitz (alias Geologist). Ze ontmoetten elkaar in de lente in Asheville om de nummers verder uit te werken. Het album werd uiteindelijk met Sonny DiPerri opgenomen in de legendarische EastWest Studio's in Hollywood. Een studio waar ook The Beach Boys en Marvin Gaye albums opnamen. 

Painting With verschijnt op CD, LP en zeer gelimiteerde deluxe LP met een 7” en slipmat voor je draaitafel. De CD's en LP’s komen uit met drie verschillende covers van de hand van Brian DeGraw.

Beluister 
hier de eerste single FloriDada.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten