maandag 28 december 2015

Vooral jongeren luisteren naar de Beatles op Spotify



De Beatles doen het goed op de streamingdiensten. De Fab Four werd op kerstavond toegevoegd aan onder meer Spotify en staat daar inmiddels al in zo'n 673.000 afspeellijsten.

De meest gedraaide Beatles-nummers

1. Come Together
2. Here Comes The Sun
3. Hey Jude
4. Let It Be
5. I Want To Hold Your Hand
6. Blackbird
7. Love Me Do
8. Twist and Shout
9. Help!
10. She Loves You
Dat blijkt uit cijfers die Spotify zaterdag heeft vrijgegeven. De muziek van de Beatles, waaronder dertien studioalbums en vier verzamelalbums, is sinds de dag voor kerst online te beluisteren. Volgens Spotify stonden de eerste dag na de release al 25 nummers van de groep in de top 200 van meest beluisterde nummers.

Zowel wereldwijd als in Nederland is Come Together, het openingsnummer van het populaire album Abbey Road, het meest beluisterd. In Nederland zijn verder Here Comes The Sun en Hey Jude veel afgespeeld. Uit een poll op Parool.nl, waar ruim 1800 mensen op stemden, wilden de meeste mensen na de komst van de Beatles juist als eerste Yesterday (12 procent) luisteren, op de voet gevolgd door Here Comes The Sun (10 procent).

Opvallend is dat vooral jongeren massaal naar de Britse band luisteren. Maar liefst 65 procent van de Beatles-luisteraars zijn jonger dan 34 jaar.

bron parool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten