woensdag 23 maart 2016

The K. brengt tweede album uit





Soms heb je maar één letter nodig. Welke betekenis er precies schuilgaat achter 'The K.' zal misschien voor eeuwig een mysterie blijven, maar wie het trio uit Brussel/Luik een keer live aan het werk heeft gezien, zal de naam niet snel vergeten. "Pur et dur" is het motto, wat zich muzikaal vertaalt in een niet te stuiten salvo van pisnijdige noisepunk die je opgelucht doet besluiten dat de erfenis van Jesus Lizard, Unsane en McLusky in goede handen is. Op 13 mei komt in Nederland het tweede abum "Burning Pattern Etiquette" uit. De eerste single is "Intrusive Behavior". 


The K. werd opgericht in 2010, en wist vrijwel meteen zieltjes te winnen met een eigenzinnig en opvallend geluid - beenhard en energiek zonder meteen in typische punk of metal te vervallen. De band wist al snel een stevige livereputatie te verwerven, en in 2012 verscheen het debuutalbum 'My Flesh Reveals Millions of Souls' (JauneOrange/PIAS). Het bleek een ideaal visitekaartje dat door de pers zeer gunstig werd onthaald en ook in het buitenland deuren opende.

De volgende twee jaar speelde The K. op gerenommeerde festivals als Dour en Nuits du Botanique en toerde meermaals doorheen Duitsland, Oostenrijk en Oost-Europa. Begin dit jaar was de band tevens te zien op Eurosonic Noorderslag.

De tweede plaat 'Burning Pattern Etiquette' is een collectie songs die het muzikale spectrum van de band verbreedt zonder ook maar enigszins aan energie in te leveren. 

THE K.: 
Sebastien von Landau: gitaar, zang
 // Geoffrey Mornard: bas
 // Sigfried Burroughs: drums

http://www.thek.be/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten