zondag 20 februari 2011

UK SINGLE TOP 40

Het is niet echt een verrassing, in de single lijst staat natuurlijk Lady Gaga op nummer een. Tenminste dat dacht iedereen. Maar de Britten weten ons steeds te verrassen , niet Lady Gaga maar Adele scoort haar eerste nummer een hit met het nummer Someone Like You. Dit nummer is een re-entry op nummer een! Eigenlijk stijgt het nummer van 47 naar 1.
Daarmee scoort deze dame in een week een album en single op een! En scoort ze voor het eerst sinds de Beatles in 1964 twee top 5 hits in de single en album lijst. En dat allemaal dankzij haar optreden op de Brit Awards

Jessie J zakt naar nummer twee, Lady Gaga blijft op nummer drie staan, en die andere Adele stijgt naar nummer vier.

Dankzij de Britawards staat JLS weer in de top tien. Hoogste nieuwe binnenkomer op veertien de Far East Movement. Op 21 You and Me At Six. Op 31 ( slechts) vinden we Take That ( komt overigens van 199) en uiteraard komen er een aantal nummers dankzij de Brit awards van Timie Tempah.

Verder in de lijst valt op dat de Brit awards veel hebben veranderd, zo stijgt bijvoorbeeld The Cave weer gigantisch, van 174 naar 48. Staat Little Lion Men op 53, komt Timshel van die zelfde Mumford & Sons op 71 binnen.

Komt Plan B met een aantal nummers binnen je merkt het wel de top 100 kun je deze week beter The Brit Awards Top 100 noemen, daar zal volgende week wel niet veel meer van over zijn.

De nieuwe nummer een in Engeland:

Someone Like You - Adele