zaterdag 5 februari 2011

MANIC STREET PREACHERS - POSTCARD FROM A YOUNG MAN


Release: 28 Februari

Label: Sony

Nicky Wire van de Manic Street Preachers heeft eerlijk toegegeven, hij was redelijk ontdaan dat de laatste single van de band ( Some Kind of Nothingness) de top 40 niet haalde in Engeland.

Het was voor de eerste keer sinds de band in 1991 bij Sony een contract tekende dat een single van de groep de top 40 niet haalde, Het nummer met als gast vocalist Ian McCulloch van Echo And The Bunnymen kwam niet verder dan plaats nummer 44.

Aan het Engelse Radiostation Absolute Radio vertelde Wire: "I was quite distraught that 'Some Kind of Nothingness', our single, missed the Top 40. I was gutted."

Hij moest toegeven dat hij stiekem toch nog steeds belangstelling voor de hitlijsten had, maar dat hij wel erg lastig vond als het om zijn eigen muziek ging. Dan wordt er wel erg veel stress bij.

"My excitement always turns into a real dose of fear when I'm waiting for a chart position or to find out whether the radio's going to play our record," aldus Wire. "It's like waiting for that envelope to drop through the door and see you've got a D in geography."

Maar niet getreurd , 'Postcards From A Young Man', is de volgende singel die op 28 Februari uitkomt en het is de titelsong van het album uit 2010.

En alsje de vorige single al geweldig vond, deze doet het massale geluid nog eens dunnetjes over. Een magistraal nummer dat het verdiend om wel de bovenste 40 te halen!

http://www.youtube.com/watch?v=jkJVbU08cm4