vrijdag 18 februari 2011

HERBERT GRONEMEYER - SCHIFFSVERKEHR

Release : inmiddels uit

Label : EMI


Hij is een Duitsland een hele grote. Zo'n grote dat twee van zijn albums ( Mensch en Bochum ) tot de best verkochte albums in Duitsland behoren, ook staat hij er om bekend om geweldige live optredens te geven, wij kennen hem vooral van het nummer Halt Mich, maar dat is eigenlijk veel te beperkt voor deze Duitse vakman

Maar dan de nieuwe single van Herbert Gronemeyer: Schiffsverkehr, een titel die we niet helemaal kunnen volgen als we naar de tekst luisteren, maar goed de tekst zelf is ook niet helemaal te volgen.

Het is een verrassend nummer , want Gronemeyer heeft duidelijk leentje buur gespeeld bij Muse ( Uprising), het is niet een letterlijke kopie. Maar de sound , de beat en de produktie maken duidelijk dat hij het nummer van Muse minimaal een paar keer heeft moeten horen.

Het is een power nummer geworden van Herbert dat de vier minuten die het nummer duurt geen moment verveeld en laat horen dat ook anno 2011 de Duitse singer-songwriter een nieuwe weg in kan slaan, wat zeer knap te noemen is.

Enige minpuntje het einde van het nummer, daar had hij wat meer van kunnen maken, maar goed we kunnen niet alles hebben.

Schiffsverkehr is overigens ook de titel van het album van Herbert wat we binnenkort verwachten.


http://www.youtube.com/watch?v=56u8ECKVbPw&feature=related