donderdag 10 februari 2011

STEVIE NICKS - SECRET LOVE


Release: inmiddels uit

Label: Reprise


Na een stilte van 10 jaar brengt een pop icoon een nieuwe solo plaat uit; Stevie Nicks. Iedereen kent haar natuurlijk van de legendarische band Fleetwood Mac, maar ook solo stond deze dame haar mannetje.

Persoonlijk vind ik nog steeds het tweede soloalbum van Stevie het beste: The Wild Heart. Op dit album staat het prachtige nummer Stand Back, een nummer dat een perfect voorbeeld is van de Amerikaanse rock/pop muziek. Ook een minder in commercieel opzicht geslaagd album Trouble in Shangri-La , is de moeite meer dan waard.

En nu na 10 jaar komt ze dan weer met een nieuw solo album, geproduceerd door Dave Steward ( Eurythmics) en Glenn Ballard.

Later dit jaar gaat ze ook nog touren eerst met Rod Stewart ( "Heart and Soul Tour") en daarna ook nog met Dave Stewart.

Secret Love is nu beschikbaar en klinkt alsof de tijd 10 jaar heeft stil gestaan, de stem van Stevie betovert nog steeds en de compositie klinkt alsof ze nooit is weg geweest. Heerlijk herkenbaar en een prachtige plaat. Als het hele album, dat in mei uit komt, de zelfde kwaliteit heeft hebben we er weer een pracht album dit jaar bij.

http://www.youtube.com/watch?v=WpLprHBRaLM