donderdag 11 februari 2016

MAX JURY DEBUUTALBUM VERSCHIJNT 3 JUNIMax Jury is een 23-jarige singer-songwriter uit Des Moines, Iowa. Op 3 juni brengt hij zijn elf nummers tellende debuut uit, simpelweg Max Jury getiteld. Voortgedreven door zijn geweldige stem roept Max op het album het verleden op, terwijl hij op onverschrokken wijze de toekomst instapt.


De eerste single Numb is illustratief voor het verlangen van Max om te vluchten. Een verlangen dat hem van Iowa naar Londen bracht. Inmiddels is de Engelse hoofdstad het tweede thuis geworden van de jonge muzikant. Niet dat daardoor zijn rusteloosheid is verdwenen, want Max nam zijn debuut in New York op met een hiphop producer en muzikanten die spelen met Alicia Keys en D’Angelo en in een slaperig stadje in noord Carolina met de muzikaal leider van een kleine, lokale zwarte kerk. Beide plekken hebben Max geholpen de brug te slaan tussen gospel en soul aan de ene en zijn country wortels aan de andere kant. Iets dat topproducer Mark Ronson ook niet is ontgaan: "Max’s songs and musicianship conjure up so many of my favourite elements of country, soul, gospel and rock’n roll. I can listen to his album on repeat!" Soul en country lijken twee stijlen die zich aan verschillende kanten van het spectrum bevinden, maar voor Max is niets minder waar: "soul music and country might seem like different genres but strip the arrangements away and you find the same kind of songs and situations, dealing with matters of the heart."
De nummers van Max Jury zijn met groot gevoel voor detail gecreeërd en bitterzoet, romantisch en vooral hoopvol van toon. Zijn album is een bedwelmende lappendeken van de akoestische Laurel Canyon composities uit de jaren ’70 en neo-soul uit de eenentwintigste eeuw. Maar het is vooral muziek die recht uit het hart van Max Jury komt: "Writing is kind of my diary. The songs are all pretty autobiographical. I don’t want to make a big statement, because I don’t know what it would be. This is my music. It is what it is. I hope people like it."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten