vrijdag 5 februari 2016

MAURICE WHITE( EARTH, WIND & FIRE ) OVERLEDEN



Maurice White, de oprichter van Earth, Wind & Fire is woensdag op 74-jarige leeftijd overleden. Zijn broer en mede-bandlid Verdine White heeft laten weten dat White 'vredig in zijn slaap' is overleden. De frontman verkocht met Earth, Wind & Fire wereldwijd bijna 100 miljoen albums. Grote hits waren onder meer Boogie WonderlandSeptemberen Shining Star.
Maurice White was niet alleen bandleider van de groep, hij trad ook op als producer. Earth, Wind & Fire bracht soul en r&b samen met funk, disco en zelfs psychedelica. White richt de groep op in 1970, als hij de naam van zijn eerste band Salty Pepper verandert in Earth, Wind & Fire. In 1975 volgt de grote doorbraak, met hits als Shining Star en That's The Way Of The World.
In 1994 wordt bij Maurice White de ziekte van Parkinson vastgesteld. Hij stopt met optreden, maar blijft betrokken bij de groep, die nog een aantal malen in Nederland komt spelen. In 2013 stond de groep voor het laatst in ons land. Broer en bassist Verdine eindigt zijn Facebook-bericht met: 'De wereld is weer een grote muzikant en legende verloren.'bron oor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten