vrijdag 12 februari 2016

JOHN COFFEY NIEUWE EP VERSCHIJNT 11 MAART






Op 11 maart verschijnt de EP A House For Thee van John Coffey. In totaal staan er vijf tracks op de EP, waarvan vier gloednieuwe songs plus een akoestische versie van Relief.


A House For Thee is opgenomen en geproduceerd door Kurt Ballou (gitarist Converge). Ballou  deed al eerder producties voor onder andere Every Time I Die, Modern Life is War, Code Orange en Kvelertak

Begin januari reisde John Coffey af naar God City Studio in Salem, Massachusetts (USA) en nam in één week de songs op. "Wij wilden al heel lang met Kurt Ballou werken. De thematiek van de liedjes vroeg om een sound die harder en donkerder was dan wat we voorheen gedaan hadden. En dat is gelukt. Dit zijn de hardste en ruigste John Coffey liedjes ooit."
 
Met A House For Thee doet John Coffey een oproep tot menselijkheid in de huidige vluchtelingencrisis. Geen antwoorden op deze crisis of politieke statements. Een poging een gezicht te geven aan een debat dat overslaat van het sentiment, maar lijkt te vergeten dat het over mensen gaat. "In alle heftigheid van het afgelopen jaar rondom vluchtelingen wilden we ons uitspreken. Geen wijzende vinger naar politiek, met begrip voor bezorgdheid, maar vooral het onderbuik gevoel dat medemensen gewoon geholpen moeten worden, deze EP is onze oproep tot menselijkheid."

Ook het artwork is een verwijzing naar de vluchtelingencrisis. De tekeningen voor het artwork zijn gemaakt door Olf de Bruin en beelden mensachtige wezens uit die als heremietkreeften leven. Sommigen met schelp, sommigen zonder. Een heremietkreeft heeft geen vaste / eigen schelp, maar zoekt een schelp om in te kunnen leven, om bescherming te hebben tegen roofdieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten