woensdag 24 februari 2016

BIRD , MOTEL MOZAIQUE EN ROTOWN PRESENTEREN : JACK GARRATRotterdam – Het begon allemaal vorig jaar februari, toen de Britse multi-instrumentalist Jack Garrat de uk-garageballad ‘I Couldn’t Want You Anyway’ online dropte. Dit zorgde niet alleen voor een mushroom cloud in de blogosphere, maar ook voor gigs op flink wat festivals, zoals Reading Festival, Future Festival en Eurosonic/Noorderslag, The Great Escape in Brighton en zelfs SXSW in Austin, Texas. Samen met Motel Mozaïque en Rotown presenteren we deze bijzondere artiest op vrijdag 13 mei in de Maassilo.


Bedroom producer
Lang voor de digitale explosie die ‘I Couldn’t Want You Anyway’ veroorzaakte, was Garrat een struggling akoestische singer-songwriter die de gitaar bijna in de wilgen had gehangen om basisschoolleraar te worden. Toen ontdekte hij drums, pads en keys en begon in zijn slaapkamer nieuwe muziek te produceren. Want wie heeft een bakbeest van een mengtafel en een studiobudget waarmee je de euro overeind kunt houden nodig als je een Macbook Pro en wifi tot je beschikking hebt?

99 problems but a genre ain’t one
Het resultaat, de hevig door Frank Ocean, James Blake, Chet Faker en Jack White beïnvloedde debuut-ep Remnants, is niet alleen het verhaal van het huwelijk van de meer traditionele singer-songwriter op gitaar en wilde elektronica, maar ook dat van verschillende muziekgenres zoals pop, rock, hiphop en indie. ok tijdens het concert in de Maassilo kun je zo’n    gevarieerd spektakel verwachten: knap uitgedokterde dansbare elektronica, onderkoelde r&b en gevoelige soulliedjes. Ongetwijfeld zullen we veel nieuw materiaal van Jacks eerste album Phase gaan horen, dat in februari verschijnt bij het prestigieuze Island Records.

Wanneer: vrijdag 13 mei 2016
Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)
Waar: Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam
Toegang: 17,50
Tickets: https://bird.stager.nl/web/tickets/65172
Meer info: www.bird-rotterdam.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten