dinsdag 16 februari 2016

COLDPLAY SLUIT LAATSTE DAG GLASTONBURY FESTIVAL AF



Coldplay zal dit jaar het Britse muziekfestival Glastonbury afsluiten. Het is de vierde keer dat de groep op het festival staat.
Coldplay staat op zondag 26 juni op het hoofdpodium, maakt de organisatie dinsdag bekend. Eerder stonden ze op het festival in 2002, 2005 en 2011. De groep is daarmee de eerste artiest die op vier verschillende edities een van de headliners is.
Hun laatste optreden in 2011 werd later door luisteraars van BBC Radio uitgeroepen tot het meest memorabele moment ooit op Glastonbury.
Het optreden op het festival wordt Coldplay's enige festivalconcert dit jaar. De band begint in maart met een nieuwe wereldtour en doet daarbij op 23 en 24 juni de Amsterdam Arena aan.

Line-up

Het is nog onbekend wie de andere headliners gaan worden. Wel is al bevestigd dat Jeff Lynne's ELO gaat optreden. De rest van de line-up is nog onbekend. Er gaan geruchten dat Ellie Goulding, Barry Gibb, Muse, LCD Soundsystem, Adele en New Order zullen optreden.
Glastonbury vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 26 juni. Het is het grootste openlucht-muziekfestival ter wereld. Alle 135.000 tickets waren in oktober binnen een halfuur uitverkocht. BRON NU.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten