woensdag 13 april 2011

WILD BEASTS - ALBATROSS




Release: 2 mei

Label: Domino Records

Dit zo'n typisch van een zwart wit band: of je vind Wild Beasts geweldig, of je vind het helemaal niets. Een tussenweg is bij deze band eigenlijk niet mogelijk. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de stem van Hayden Thorpe , deze falset stem is er eentje die je of afschuwelijk vindt of die je wel een album kunt aanhoren.



De groep heeft tot nu toe twee albums op haar naam staan. Het laatste album Two Dancers stamt alweer uit 2009. Maar er komt binnenkort een nieuw album aan Smother. Het album komt op 9 mei uit.

Als voorproefje is er nu de eerste single van het album: Albatross.

In tegenstelling tot de vorige singles van de band is Albatross een heel ingetogen nummer, waarbij overigens de clip goed past, waardoor ook te stem van Thorpe beter tot zijn recht komt.

De melancholische sfeer die het nummer op roept past wonderwel bij de wijze waarop het nummer ook gezongen wordt door Hayden.

Al dit nummer een goed visite kaartje is voor het derde album van de band, dan is het een veel belovend album die misschien wel eens een aantal mensen over de streep kan halen om toch van de band te houden.

http://www.youtube.com/watch?v=qUJYqhKZrwA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten