dinsdag 12 april 2011

THE STROKES - CALL ME BACK



Release: inmiddels uit

Label: Rough Trade


Inmiddels het eerste Strokes album in vijf jaar uit, de kritieken zijn een beetje wisselend. Maar de meeste komen er kortweg toch hier op neer, het is wel erg lang wachten voor een wisselend eindresultaat.

Misschien komt het ook wel omdat deze Amerikaanse band nog steeds het overdonderende succes van het debuutalbum Is This It proberen te evenaren. Ook op dit inmiddels vierde album moeten we helaas weer constateren dat het de heren niet is gelukt.

Wellicht komt het ook omdat ze het zo druk hebben met al die andere nevenactiviteiten. Zo is Julian Casablancas de laatste jaren als soloartiest veel bekender geworden. Ook de productie zelf kende nogal wat hobbels. Dit is te merken aan de wisselende kwaliteit van het album.

Dat neemt niet weg dat er toch mooie nummers op het album staan, wat dacht je bijvoorbeeld van Call Me Back.

Het is een ingetogen nummer dat laat horen dat The Strokes nog steeds in staat zijn om sterke songs te maken zonder al te veel toeters en bellen.

Als de heren de volgende keer nu eens niet aan het eerste album denken, zou nummer vijf dan niet eens een stuk beter kunnen worden?

http://www.youtube.com/watch?v=Pn39kXc5cSE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten