maandag 4 april 2011

UK ALBUM TOP 40


Het zal de oplettende lezer zijn opgevallen, we maken vanaf zaterdag reclame voor de Record Store Day 2011, binnenkort lees je er meer over. Eerst gaan we naar de albumlijst kijken in Engeland.

Het is bijna niet te geloven, maar ook naar 10 weken staat Adele nog steeds bovenaan en ook de nummer twee is voor haar. Met 10 weken op een is ze de eerste artiest in 25 jaar die zolang bovenaan in de albumlijst staat. Daarnaast is de verkoop deze week toegenomen tot 250,000 exemplaren.

We kunnen denken we als we naar de verkoopcijfers kijken , dit jaar al ongeveer inschatten wie het best verkopende album in Engeland zal hebben.

Verder wordt de top drie vol gemaakt door Ronan Keating, opvallend is dat de klappers als Radiohead en Britney Spears bescheiden binnenkomen op nummer zeven en acht. Ze moeten nog op nummer zes Mary Byrne als nieuwe binnenkomer voor laten gaan.

De Strokes dalen in de tweede week vijftien plaatsen naar nummer achtien, op twintig komt David Garret binnen.

De Nederlandse groep Within Temptation komt knap binnen op plaats 23. Vaccines vinden we terug op 25,  Panic at the Disco komt op 29 binnen. Duran Duran zakt naar 32 in de tweede week .

Verder in de lijst valt op  de binnenkomst op 66 van Sum 41, op 75 komt Amon Amarth binnen. Daarmee hebben we de albumlijst voor deze week gehad.

Ook na tien weken nog steeds het best verkochte album in Engeland:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten