donderdag 7 april 2011

RECORD STORE DAY 2011: GROTER DAN OOIT TEVOREN!



Record Store Day pakt op 16 april groter uit dan ooit tevoren. Met heel veel instore optredens. Met een heuse wereldrecordpoging. En met een onwaarschijnlijke hoeveelheid nationaal en internationaal materiaal dat alleen op deze dag te verkrijgen is. Wat te denken van een exclusieve preview van het nieuwe album van de Arctic Monkeys, een heel nieuw album van de Foo Fighters speciaal voor Record Store Day, een picture disc van Lady Gaga en nooit eerder uitgebracht materiaal van Nirvana, Deep Purple en REM!

Wederom omarmen veel Nederlandse artiesten Record Store Day dit jaar.

Ambassadeur Tim Knol is heel enthousiast: “'Op de site van Record Store Day, http:://www.recordstoreday.nl, staat een prachtige lijst met vinyl dat allemaal op Record Store Day uitkomt. Ik ben bang dat ik aan het eind van de dag failliet ben, er is zoveel moois te koop!” Tim zelf speelt de 16e instore optredens in Leiden, Alkmaar, en Haarlem en brengt een speciale 7” uit van “Gonna Get There / What the Hell”.



Ook Anouk wil graag het belang van het voortbestaan van de platenzaak onderstrepen. Zij brengt haar nieuwe single “Killer Bee” speciaal uit op vinyl op Record Store Day.

Wat gebeurt er verder op 16 april? Teveel om op te noemen. Er zijn door het hele land instore optredens in 75 aangesloten platenzaken, van onder andere Bettie Serveert, de Staat, DWDD-huisband Go Back To The Zoo, Kraak en Smaak en Selah Sue. Zelfs de Engelse rockband 10CC, bekend van hits als “Dreadlock Holliday” en “The Wall Street Shuffle” is te zien en wel in Velvet te Leiden.

Verder is er nog veel meer uniek materiaal te verkrijgen van onder andere Fleet Foxes, AC/DC, Antony And The Johnsons, Bruce Springsteen, Brainpower, Deep Purple, Eric Clapton, Fleetwood Mac, Kings of Leon, Queen, REM, The Flaming Lips… De lijst is eindeloos. Veel op vinyl uiteraard.

En Eefje de Visser doet een gooi naar het wereldrecord “Meeste instores op één dag” met hopelijk 11 optredens door heel Nederland.

Record Store Day is een wereldwijd event, waar alleen al in Nederland ruim 75 onafhankelijke platenzaken aan meedoen. Het idee achter Record Store Day is men er aan te blijven herinneren wat voor een mooie wereld van muziek er nog steeds schuil gaat achter de deuren van de platenzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten