maandag 4 april 2011

KATE BUSH - DEEPER UNDERSTANDING

Release : 5 april

Label: Fish People/EMI


Morgen is het dan zover, dan komt voor het eerst in zes jaar weer een single van Kate Bush uit. Het nummer Deeper Understanding is op zich geen nieuw nummer het stond immers al op de The Sensual World , maar heeft het nooit als single gehaald.

Toch vond Kate na al die jaren dat er iets met het nummer moest gebeuren.

De vraag is natuurlijk nu heeft Kate er goed aan gedaan om het nummer uit de mottenballen te halen.

Als je het nummer hoort beginnen is het meteen duidelijk, je bent weer op The Sensual World , maar Kate maakt het nummer wel compleet anders.

Het is een betoverende wereld , waar je meteen door gegrepen wordt, of juist niet. Want dit is weer zo'n typisch nummer van Kate dat je of fantastisch vindt of je vindt er helemaal niets aan.

Het is een zeer gecompliceerd nummer , met diverse wisselingen in tempo en melodie, en ja zeker de vervormde stem, dat is toch wel iets waar je even aan moet wennen.

Het nummer is voor mij een voorbeeld van de volstrekt eigen stijl die Kate heeft ontwikkeld , duidelijk een nummer dat op geen enkele wijze een consessie doet. Alleen al door de lengte van het nummer, een single uitbrengen die meer zes minuten duurt...

Nee het is duidelijk, Kate heeft dit nummer gemaakt omdat het in haar wereld past, het is aan jou of je ook in die wereld wilt passen.

Als je er voor openstaat heb je een van de mooiste nummers tot nu toe van 2011 te pakken.

http://www.youtube.com/watch?v=H5UsjqXXcZ4

6 opmerkingen:

 1. Het nummer heeft het album The Sensual World toendertijd wel gehaald. Dit is de originele albumversie uit 1989: http://www.youtube.com/watch?v=C8GqkRhp-fI

  Tot nu toe vind ik die originele versie nog altijd beter dan die nieuwe versie. Ik moet erg wennen aan deze versie. Maar misschien moet ik het even de tijd geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deeper understanding is wel degelijk verschenen op The Sensual world....als track nummer 6.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. uhhm, muziekman... het nummer staat gewoon op de sensual world. het is maar dat je t weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deeper Understanding staat WEL op The Sensual World, zij het niet in deze vorm.

  Eric

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nummer staat gewoon op The Sensual World, hoor. In een veel betere versie.

  BeantwoordenVerwijderen