dinsdag 12 april 2011

METRONOMY - THE LOOK




Release: inmiddels uit

Label: Because

Metronomy is een electroband uit Devon Engeland. De band bestaat al sinds 1999, maar heeft tot nu  toe met de twee studio albums en diverse singles nog niet echt potten kunnen breken.

Net als zoveel bands is ook de My Space pagina van deze band een extra promotie kanaal voor de band. Hier vind je niet alleen veel materiaal van de band, maar ook diverse remixen van bekende andere artiesten zoals U2 en Britney Spears.

Inmiddels is het derde album van de band uit The English Riviera. Hiermee probeert de band het ''succes' van het vorige album ( een 106 notering ) te overtreffen. Qua titel is het al gelukt. En de muziek ? Die heeft inderdaad met de titel te maken want volgens de band is het album :  "Een schaamteloos popalbum; een prachtige plaat vol lome, zonsondergang funk nummers".



Om er echt een succes van te maken is er nu de tweede single van dit album uit gebracht The Look. Een echt electronummer,  heerlijk van opbouw en wat mij betreft zo geraffineerd dat het wat mij betreft wel een doorbraak van de band mag betekenen.

De synth rifjes op de aftandse synthesizer, gecombineert met gitaarrifjes maken het een prima te pruimen mix die laten horen dat de band uitstekende muziek kan afleveren.

Als het hele album zo is mag Metronomy wat mij betreft wel vaker langs komen!

http://www.youtube.com/watch?v=sFrNsSnk8GM

2 opmerkingen:

  1. good song! Have a nice evening, your big sister

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Good song! Have a nice evening, your big sister

    BeantwoordenVerwijderen