zondag 20 maart 2011

MARRY WATERSON & OLIVER KNIGHT - WINDY DAYRelease: inmiddels uit

Label: One Little Indian

Je hebt van de platen die je meteen weten te raken, Windy Day van Marry Waterson is daar bij mij zo'n voorbeeld van. Allereerst al vanwege de stem het lijkt wel of je Kristy MacColl of Alison Moyet hoort.

En dan het liedje zelf. Eigenlijk is het een soort liedje dat je niet op deze site verwacht. Want het is niet vernieuwend, indie rock of synth nee het is gewoon een liedje dat je meteen in alle vezels pakt. Marry is ook wars van de verpakking, het gaat haar en Oliver puur om de muziek.

Maar wat wil je ook Marry Waterson en haar broer brother Oliver Knight zijn een onderdeel van de bekenste folk dynastie in Engeland. Moeder ,Lal Waterson, zong ook en overleed in 1998, ze hebben een tante en oom,Norma Waterson en Martin Carthy en een nichtje Liza Carthy. Met allemaal folkroots.

Met  dergelijke roots zijn de verwachtigen natuurlijk ook gigantisch, maar ze maken met meer dan waar. De stem van Marry klinkt precies zo doorleeft als je bij goede folk muziek wilt horen. En de begeleiding is niet meer dan strikt noodzakelijk. Alles staat eigenlijk in het teken van de stem.

Het maakt een verpletterende indruk op mij , dan wordt het hoogtijd voor het album ( The Days That Shaped Me) dat op 28 maart uit gaat komen.

http://www.youtube.com/watch?v=TG1LKJyX7Ng

Geen opmerkingen:

Een reactie posten