maandag 7 maart 2011

CLOCK OPERA - BELONGINGS


Release: 9 mei

Label: Moshi Moshi

Niet in een hokje te plaatsen, dat is eigenlijk de beste omschrijving van Clock Opera. Belongings is de volgende single van deze band, die onlangs een contract tekende bij het renormeerde Moshi Moshi Label.

Nu gaan we niet zo ver dat we dan blind kunnen vertrouwen op kwaliteit, maar we worden aan de andere kant maar zelden negatief verrast door artiesten van dit label.

Onlangs verscheen er nog een interview met Guy Connelly, de man achter Clock Opera en die zei in het interview:  I am just as comfortable making music with a Black & Decker as  i am with a piano.

Tja als je al overal muziek in kunt horen kun je niet anders dan creatief zijn. De band doet ons erg aan Efterklang denken.

Deze tweede single van de groep bouwt zich ook langzaam en geduldig op, in het begin met een voorzichtige piano die allerlei instrumenten om zich heen verzamelt tot een pakkend emotioneel einde.

2011 moet het jaar van Clock Opera worden, ze spelen muziek van een ander niveau dan de meeste artiesten. Het zijn intelligente, goed opgebouwde orkestrale popsongs. Moeilijk om in een keer te vangen, maar van die nummers die pas na meerdere keren luisteren alle geheimen prijs geven.

Alleen waarom moeten we zolang wachten tot dit nummer echt uitgebracht gaat worden?

http://www.youtube.com/watch?v=Z6CiM61ggJo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten