zaterdag 5 maart 2011

DURAN DURAN - GIRL PANIC!

Release: nog niet bekend

Label: Tapemodern


In de jaren 80 waren ze nog groter dan Take That nu... we hebben het over Duran Duran. Vooral in het begin werd de groep gezien als niet meer dan een boysband.

Maar de heren maakten al snel duidelijk meer in hun mars te hebben. Duran Duran was een van de bands die verantwoordelijk was voor de Second British Invasion in de Amerikaanse hitlijsten.

De groep die een paar keer uit elkaar is gegaan bestaat sinds vorig jaar weer en heeft vier leden van het eerste uur weer : Simon Le Bon , zang, Nick Rhodes, synthesizer, JohnTaylor , gitaar en Roger Taylor ,drums.

Na het megasucces van nummers als The Reflex en Wild Boys volgde een minder succesvolle periode. Maar in 1993 is daar dan TheWedding Album met naar mijn idee nog steeds het beste Duran Duran nummer ooit Ordinary World.

Daarna wordt het allemaal wat minder, bandleden die weggaan en weer terug komen en het commerciele succes dat uitblijft.

Vorig jaar kwam All You Need Is Now uit het 13e studioalbum van de heren. Tijd nu voor single nummer twee , waar Mark Ronson ook op meegeholpen heeft.

En het klinkt als herboren. De band gaat terug naar de roots van Rio en maakt een fris nummer dat heerlijk klinkt en laat horen dat Simon het zingen nog niet verleerd is.

Nu nog een mooie clip erbij en wie weet wordt 13 toch een geluksgetal voor Duran Duran.



http://www.youtube.com/watch?v=dHfS7omjx-4

1 opmerking:

  1. duran duran is nooit uitelkaar geweest, slechts van samenstelling veranderd. Zie ook wikipedia....

    BeantwoordenVerwijderen