vrijdag 4 maart 2011

DEPECHE MODE - DREAMING OF ME


Release: inmiddels al uit

Label: EMI

Voor diegene die denken, heeft Depeche Mode niet eens eerder zo'n nummer uitgebracht. Ja dat klopt, het is dan ook niet nieuw, maar opnieuw.

Dreaming Of Me was de eerste single van Depeche Mode , 30 jaar geleden. Reden voor de platenmaatschappij om de single in een nieuw jasje uit te brengen.

Depeche Mode is in Nederland een zeer onderschatte band, maar goed Nederland is nu eenmaal geen synth land en Depeche Mode is een van de vaandeldragers van de synthpop. Al sinds het begin van de band hebben ze dit unieke geluid vast weten te houden. Eerst met Vince Clark ( later Yazoo en Erasure) en altijd met Martin Gore en David Gahan als blikvangers.

Uniek in geluid en beeld , want qua clips is de band een innige samenwerking met Anton Corbijn aangegaan . Dit heeft een aantal unieke clips opgeleverd.

Vooral bij onze buren in Duitsland is de band mateloos populair, deze single is daar deze week bijvoorbeeld op 45 binnen gekomen.

Ook in het thuisland Engeland, Amerika en Italie, Zwitserland, Oostenrijk scoort de band grote successen.

Na meer dan 100 miljoen exemplaren en 30 jaar is het dus hoog tijd voor een feestje, de eerste single in een nieuw ( niet zo opzienbarend ander) jasje. Ok je kunt horen dat de band een ontwikkeling heeft door gemaakt, maar toch het blijft een alleraardigst nummer zeker met de wetenschap wat erna allemaal is gekomen.

Tijd voor een feestje dus!!!

http://www.youtube.com/watch?v=b-7lIoDEMDE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten